ŠPORT

Bronxi v znamenju atraktivnih skokov

Škofije, 6. februar 2019

Prejšnjo soboto je koprska Bonifika gostila kar 560 tekmovalcev, ki so se v okviru državnega prvenstva v skokih z male prožne ponjave borili za medalje. Dogodek, ki je potekal pot okriljem Gimnastične zveze Slovenije, je gostil Športni klub Flip Piran. Ob pomoči ŠK Flip Capris jim je tekmovanje v popolnosti uspelo, saj so atraktivni skoki na tribune privabili ogromno število gledalcev.

Obalainfo

Foto: Atraktivni skoki so navdušili občinstvo v Areni Bonifika, vir: ŠK Flip Piran

Tisto, kar si vsak organizator po izpeljanem tekmovanju želi slišati, so besede pohvale. »S tekmovanjem sem izredno zadovoljen. Prejeli smo veliko pohval, tudi s strani medijev. V Bonifiko nam je uspelo spraviti veliko ljudi, kar je še dodaten uspeh. Če pogledamo, koliko ljudi je obiskalo ta športni dogodek, je številka 1600 kar zavidanja vredna,« je po odlično organiziranem tekmovanju povedal predsednik ŠK Flip Piran Danimir Azirović.

Skupaj s sodelavci si vsakič znova na svoja tekmovanja prizadeva pripeljati čim več akrobatov in akrobatk, ki s svojimi dih jemajočimi premeti navdušujejo množice. Koper je še enkrat več dokazal, da je infrastrukturno na zelo visokem nivoju. »Že pred tem državnim prvenstvom smo v Areni Bonifika organizirali različna tekmovanja. Vsi klubi so se tu počutili najbolje in s skupnim konsenzom smo prišli do ideje, da se državno prvenstvo ponovno vrne v slovensko Istro, natančneje Koper,« je o pomembnem dejavniku, s katerim so pridobili organizacijo tega dogodka, spregovoril Azirović.

Čeprav je šlo za državno prvenstvo in so rezultati pomembni za vsakega športnika, pa je bil predsednik piranskega ŠK Flip Azirović navdušen predvsem nad trudom otrok, s katerimi dela že mnogo let. Ti vsakič znova dajo vse od sebe: »Naši otroci so bili zelo uspešni. Zagotovo je pomembno, da smo imeli v vseh kategorijah nekoga na stopničkah za zmagovalce. A kljub temu meni osebno največ pomeni trud otrok na treningih in ne nazadnje želja na sami tekmi.«

Obalainfo

Foto: Predsednik ŠK Flip Piran Danimir Azirović je tudi eden izmed trenerjev, vir: Flip Piran

Atraktivni športi vedno znova privabijo množice ljudi, ki lahko zares uživajo. Prav tako je pomembno, da imajo klubi dovolj podmladka, ki potem skrbi za razvoj takega športa. Ne nazadnje pa imajo mladi priložnost kakovostnega preživljanja prostega časa, česar v današnji družbi precej primanjkuje. »Na naš klub smo izjemno ponosni. Imamo ogromno otrok, ki pridno trenirajo. Najbolj pa me veseli dejstvo, da imamo v svojih vrstah tudi 17, 18 in 19-letnike, ki prosti čas preživljajo v dvoranah in ne na ulici,« je še zaključil Azirović.

Armin Sejarič