ŠPORT

Dobra popotnica za Gorenje

Koper, 12. marec 2019

Rokometaši Kopra so minuli petek slavili še tretjič zapored. Tokrat so v domači dvorani z rezultatom 36:23 na kolena spravili Dobovo. Čeprav so bili Primorci favoriti že pred tekmo, so to morali dokazati tudi na igrišču. Zmaga pomeni tudi lepo popotnico pred pokalnim gostovanjem v Velenju.

Obalainfo

Foto: Koprčani gredo v Velenje na krilih prepričljive zmage, vir: Arhiv RD Koper

Koper: Dobova 36:23 (20:14)

Koper, Arena Bonifika, sodnika: Majer in Žitnik, gledalcev: 350

Koper: Haseljić, Makuc, Dolenc, Grzentič, Krečič 4, Matijaševič 5, Konjevič 1, Kocjančič, Postogna, Moljk 1, Smolnik 4, Sokolič 3, Zugan 8, Planinc 10 (6), Stopar, Bratkovič.

Dobova: Dular, Markušić 3, Rožman 2, Kovacs 1, Leben, Polutnik, Humek, Bura 6, Abramović, Mijušković, Krnc, Šušnjara 1, Kunst 2, Sintić 1, Hotko 2, Novak 5.

Sedemmetrovke: Koper 6 (6), Dobova 3 (4).

Izključitve: Koper 6, Dobova 10 minut.

Rdeči karton: /.

Čeprav so rumeno-modri tudi proti Dobovi, ki je ena slabših ekip v prvi DRL, zaigrali precej zdesetkani, se to na parketu ni poznalo. Tremo je lahko 350 gledalcev začutilo samo v uvodnih desetih minutah, v nadaljevanju pa je igra Kopra stekla. Morda so Primorci v srečanje slabše krenili tudi zaradi prešernega slavja iz prejšnjega konca tedna, ko so se z zmago nad novomeško Krko tudi teoretično uvrstili v ligo za prvaka. Že v prvem polčasu so rumeno-modri gostom natresli kar 20 zadetkov. Tako so si varovanci Uroša Rapotca že v prvem polčasu tlakovali pot do zmage. Blestel je Dani Zugan, ki je v uvodnih 30 minutah mrežo nasprotnika zatresel kar šestkrat.

Obalainfo

Foto: Nejc Planinc je bil prvi strelec tekme, vir: arhiv RD Koper

Tudi nadaljevanje je pripadlo Kopru, ki je še stopnjeval ritem igre. Dobova je zgolj nemo spremljala dogajanje. Na krilih hitrih protinapadov, ki morajo biti glavno orožje rumeno-modrih tudi v nadaljevanju prvenstva, so vodstvo samo višali. Koprsko igro je, kljub temu da ni dosegel zadetka, odlično povezoval mladi organizator igre Andraž Makuc. Svoje je v vratih dodal tudi Tržačan Thomas Postogna. Tekmo sezone pa je z desetimi goli kronal Nejc Planinc. S črte sedmih metrov je bil stoodstoten (6/6).

»Pomembna zmaga proti Dobovi, ki je vselej zahteven tekmec. Nadigrali smo jih in si priigrali odlično popotnico za obračun v Velenju,« je bil kratek prvi strelec tekme Planinc.

Koprčane že danes čaka pokalni obračun proti Gorenju.

Armin Sejarič