ŠPORT

Dončić postavil nov mejnik, a izgubil

Dallas, 28. januar 2019

Slovenska košarkarska zvezda, ki je obnorela praktično celoten svet, nadaljuje s predstavami, ki jih je na parketih severnoameriške lige NBA uprizarjala le peščica novincev. Devetnajstletnik je proti Torontu, kljub porazu svojega Dallasa (120:123), pokazal, zakaj je vreden nastopa na tekmi vseh zvezd. S 35 točkami, 12 skoki in 10 podajami je vknjižil svoj drugi trojni dvojček, in tako postal prvi najstnik, ki mu je to uspelo.

Obalainfo

Foto: Leonard je bil še drugič letos boljši od Dončića, vir: Getty Images

Da si Luka Dončić zasluži nastop na tekmi vseh zvezd, ki bo 17. februarja v Charlottu, čivkajo že vrabci na strehi. Slovenski čudežni deček, ki s svojimi rosnimi 19 leti že kraljuje na parketih najmočnejše košarkarske lige na svetu, je v noči z nedelje na ponedeljek ponovno blestel. Čeprav je s svojim Dallasom vknjižil še 27. poraz, je bil »The Don« ponovno najboljši posameznik na obračunu proti Torontu. V American Airlines Centru je s svojimi telički sicer tesno (120:123) izgubil, a ponovno čaral. Toronto, ki na vzhodu gleda v hrbet samo Milwaukeeju, je proti Dallasu slavil še drugič letos. Najbolj zaslužen za zmago gostov je bil Kawhi Leonard, ki je dosegel 33 točk, ob tem pa vpisal še 10 skokov in tri podaje.

Gostje, ki so eno boljših moštev v ligi (37 zmag, 15 porazov), so že v uvodu nakazali, po kaj so prišli v Texas. Na krilih razpoloženega Kylea Lowryja in Kawhija Leonarda so prednost suvereno držali v svojih rokah. Ob polčasu so dosegli kar 70 točk, kar je bilo občutno preveč za četo Ricka Carlisla. Kljub temu je Dallas v nadaljevanju pokazal, zakaj je ena najboljših domačih ekip v ligi (18 zmag, sedem porazov). Luka Dončić je dirigiral napade teličkov, ki so v drugem delu zaigrali veliko bolje. Čeprav je Dončić v zadnji četrtini dosegel kar 13 točk, ni imel prave pomoči pri soigralcih. Njegov trojni dvojček, ki ga je kronal s kar 35 točkami, je tako ostal v senci zmage Toronta.

Obalainfo

Foto: Luka Dončić je ponovno blestel, vir: Aaron Gash

»Šteje samo zmaga. Resda je trojni dvojček lep dosežek, a bolje bi bilo, če bi zmagali,« je o novem mejniku, ki ga je kot edini najstnik dosegel (dva trojna dvojčka v sezoni), povedal Dončić.

Armin Sejarič