ŠPORT

Ilka Štuhec: Operacija ne bo potrebna!

Maribor, 26. februar 2019

Huda poškodba kolena je Ilko Štuhec v preteklosti že oddaljila od bele karavane. Slovenska šampionka se je nato uspešno vrnila, med drugim ubranila naslov svetovne smukaške kraljice, a v soboto doživela nov šok. Kljub temu da je z letošnjo sezono že končala, poškodba kolena ni tako huda. Kot je zapisala na družbenih omrežjih, operacija ne bo potrebna.

»Posledice padca niso tako hude, kot se je sprva zdelo. Strgana je zadnja križna vez, a okrevanje je možno brez operacije,« je na kratko zapisala Štuhec. 28-letna Mariborčanka, ki se je letos uspešno vrnila prav po poškodbi kolenske vezi, je z veselo novico razveselila številne navijače.

Obalainfo

Čeprav najboljša smukačica sveta letos ne bo več nastopila, bo okrevanje brez operacije precej skrajšalo njen povratek na bele strmine. V primeru operativnega posega bi okrevanje potekalo vsaj devet mesecev. Podrobnejše preiskave v bolnišnici v Crans Montani so pokazale, da je prišlo do strgane zadnje križne vezi v levem kolenu in udarnine na kosti v desnem kolenu.

Obalainfo

Foto: Ilka Štuhec je končala sezono, a okrevanje ne bo tako dolgo, vir: Reuters

Dokončne izvide pa je dobila po pregledu v Baslu pri kirurgu Niklausu Friedrichu, ki je Ilko Štuhec v preteklosti že uspešno operiral. Te so pokazale, da poškodba zadnje križne vezi vendarle ni tako huda, da bi bila potrebna operacija.

Armin Sejarič, STA