LOKALNO

Iz izolske bolnišnice odhajata dva urologa

Izola, 4. februar 2019

Po poročanju Radia Koper izolsko bolnišnico zapuščata dva urologa, prvi je odšel že v petek, drugi pa naj bi bolnišnico zapustil v marcu. Izolska bolnišnica tako ne bo več imela najkrajše čakalne dobe za urološki pregled.

Obalainfo

Foto: FPA

Kot je danes poročal Radio Koper, je imela izolska bolnišnica zaradi najkrajše čakalne dobe vse večji priliv bolnikov iz drugih regij, z delom njihovih urologov pa so bili bolniki zelo zadovoljni. Prav zato je odhod dveh specialistov iz bolnišnice še toliko bolj žalostna novica.

“Izolska bolnišnica je veljala za bolnišnico z najkrajšimi čakalnimi dobami in je ustrezno obravnavala urološke bolnike. Ti zdravniki pomagajo tudi zdravstvenim domovom pri obravnavi in je zato odhod specialistov slaba novica za bolnike. No, če bodo ostali v Sloveniji, bo nekoliko boljše,” je za Radio Koper dejal predsednik Društva uroloških bolnikov Slovenije Franc Hočevar.

Obalainfo

Foto: Pixabay

Na prvi pregled je bilo treba v izolski bolnišnici čakati največ dva meseca, odslej bo malce drugače.

“Z odhodom strokovnjakov bomo pristali na slovenskem povprečju. Nudili bomo take usluge, kot jih nudijo druge nam primerljive bolnišnice. Pacienti ne bodo prikrajšani, ne bodo pa imeli tega super standarda, ki so ga imeli do zdaj. Vsaj za marec imamo še vedno štiri urologe, potem pa, če se bo še eden odločil za odhod, bodo trije urologi. Ostaja naše sodelovanje s hrvaškimi urologi. Iz Hrvaške prihajajo odlični strokovnjaki, profesorji, in sicer iz KBC Reka,” je za Radio Koper dejal vodja kirurškega oddelka Mladen Gasparini in dodal, da sodelujejo še z dvema pogodbenima urologoma, eden od njiju pa menda razmišlja tudi o dolgoročnejšem sodelovanju.

Uredništvo