ŠPORT

Koper in Ankaran poražena

Koper/Murska Sobota, 28. januar 2019

Čeprav so si tako koprske kot ankaranske odbojkarice obetale vsaj kakšno točko, so v 13. krogu 1.A DOL ostale praznih rok. Morda nekoliko presenetljivo so v gosteh proti ekipi Puconcev klonile varovanke Sebastjana Mikše, medtem ko so v Kopru odbojkarice Šempetra potrdile napovedi in pokazale, da imajo kvalitetnejšo ekipo od koprske. Pomagalo ni niti 34 točk izjemne Iman Isanović.

Obalainfo

Foto: Ekipa Puconcev je bila prepričljiva, avtor: Aleš Novak

Luka Koper : SIP Šempeter 0:3 (-24, 21, -22, -16)

Dvorana OŠ Koper gledalcev 50, sodnika Dejan Jovanovič in Franci Kramar

Puconci: Ankaran Hrvatini 3:0 (14, 23, 18)

ŠD Ekonomska šola Murska Sobota, gledalcev 60, sodnika Sanja Miklošič in Mojca Tovornik

Koprčanke so v obračun proti Šempetru, ki je pred tedni presenetil vodilni GEN-I Volley, iskale izhod iz manjše krize. Varovanke Dragana Grmače so na zadnjih štirih tekmah trikrat izgubile. Edino zmago so vpisale na sosedskem derbiju proti Ankarančankam. Tokrat so si želele boljšega rezultata, predvsem pa kakšne točke, ki bi jih na šestem mestu odlepila od zasledovalk. Srečanje so odprle bolje kot na zadnjih nekaj tekmah. Že v prvem nizu je odlično igrala reprezentantka Bosne in Hercegovine Iman Isanović, saj je s svojimi servisi skrbela, da so se domačinke oddaljevale. Na krilih zanesljivega servisa in odličnega bloka so pobegnile na sedem točk prednosti (20:13). A tako kot se je v letošnji sezoni že znalo zgoditi, pritiska napetega zaključka v prvem nizu Koprčanke niso zdržale. Gostje so bile bolj odločne in kljub temu da so morale braniti zaključno žogo, jim je uspelo dobiti niz (26:24). V drugem so Koprčanke vendarle znale kronati premoč in osvojiti niz na 21. Tretji niz je bil še najbolj miren. Gostje, ki so vseskozi vodile, so ga prepričljivo dobile na 22. V zadnjem, četrtem nizu Koprčanke odgovora na razigrane Šempetranke niso imele.

Obalainfo

Foto: Koprski blok je bil tokrat prenizek, vir: OK Luka Koper

Veliko več je zagotovo pričakovala druga primorska ekipa, OK Ankaran Hrvatini. Varovanke Sebastjana Mikše so se na oddaljeno gostovanje v Mursko Soboto odpravile z jasno idejo, in sicer zmago. Dobre igre, ki jih v letošnji sezoni kažejo, so želele kronati z zmago proti eni najslabših ekip v ligi. A Ankarančankam je uspelo vse prej kot to. Nedvomno je k porazu velik delež prispevala poškodba podajalke Marine Boženk še v prvem nizu. Tega so Primorke izgubile na 14. Veliko bolje so se tekmicam zoperstavile v drugem nizu, saj so celo vodile (22:19 in 23:22). A vendarle je v končnici zmanjkalo nekaj sreče, da bi Puconcem odvzele niz. V tretjem so domačinke vseskozi vodile in na koncu rutinirano slavile na 18.

Armin Sejarič