ŠPORT

Koprčanke blizu uspeha

Koper, 6. februar 2019

Rokometašice Kopra so v 11. krogu prvoligaškega tekmovanja gostile ekipo ŽRK Z’dežele in po infarktni končnici izgubile s 25:26. Čeprav so v zadnjih deset minut tekme vstopile z zaostankom kar šestih golov, je domačinkam uspel preobrat. V napeti končnici so imele celo možnost za zmago, a je zbranost v ključnih trenutkih popustila, kar so Štajerke znale izkoristiti.

Obalainfo

Foto: Odhod trenerja Vojka Lazarja je dvignil precej prahu, vir: Tomaž Primožič

V koprskem klubu je bilo zadnjih nekaj tednov precej pestrih. Čeprav so v sezono krenili precej ambiciozno – ne nazadnje so na mesto glavnega trenerja postavili izkušenega Vojka Lazarja – so jim slabi rezultati precej spodrezali krila. Sodu je izbil dno domnevni spor med nekaterimi igralkami in zdaj že nekdanjim trenerjem Lazarjem. Do trenj naj bi prišlo tudi na relaciji glavni trener-predsednik kluba. Lazar je že bivši, dirigentsko palico stratega koprske ekipe pa je prevzel Stojan Petrinja. Moštvo je vodil že v prejšnjem krogu, ko so Primorke izgubile proti Krki. Sicer sta se tokratna enkrat letos že pomerila. Takrat so Koprčanke vzele skalp celjski ekipi, kar je bilo manjše presenečenje. Uvod v tokratno tekmo je bil precej izenačen. Domačinke so vseskozi vodile, medtem ko so Celjanke držale priključek. V 21. minuti so si gostiteljice prek Kaje Teraž, ki je obračun zaključila s petimi goli, priigrale dva zadetka prednosti. A gostje se niso dale in do odmora so, ob velikem številu tehničnih napak varovank Petrinje, obrnile potek tekme in povedle s 15:13.

Obalainfo

Foto: Metka Škabar je bila kljub porazu zadovoljna s predstavo, vir: Žurd Koper

Nadaljevanje je prineslo hiter priključek Kopra, a tudi precej nihanj obeh ekip. V raztreseni igri so se bolje znašle gostje, ki so v 48. minuti povedle s 24:18. Takrat se je zdelo, da bodo Štajerke srečanje mirno pripeljale do konca, a se Primorke v oranžnih dresih niso dale. Uspel jim je pravi mali čudež, saj so v zadnji minuti imele na voljo napad za zmago. Česar niso storile gostiteljice, so izkoristile gostje in prek Sanje Vrček zadele za končnih 26:25. V domačem taboru je po tekmi vladalo melanholično razpoloženje. »Kljub velikemu številu vzponov in padcev smo odigrale dobro tekmo. Nekaj odločitev sodnikov je bilo vprašljivih, a na to nimamo vpliva. Čeprav nismo osvojile točk, smo lahko na svojo predstavo ponosne,« je po tekmi nekaj besed spregovorila Metka Škabar, ki se pompoznega odhoda trenerja Vojka Lazarja ni želela dotikati: »V to se ne bi spuščala preveč, saj je naloga igralk zgolj ta, da kažemo dobre predstave na igrišču. S trenerjem Petrinjo smo zadovoljne, poslušamo njegove nasvete in se pripravljamo na naslednje izzive.«

Armin Sejarič