LOKALNO

Marina Portorož bo maja organizirala nov navtični sejem

Portorož, 5. februar 2019

Sejem Nautica Marina Portorož, ki se oglašuje pod sloganom International boat, beauty and luxury show, se bo, prvič v lastni režiji Marine Portorož, odvijal med 16. in 19. majem 2019. Celoten navtični dogodek bo potekal v posebej urejenih, varovanih prostorih marine, ki ima že več kot dvajsetletne izkušnje z organizacijo najrazličnejših sejmov, športnih in družabnih dogodkov, so sporočili iz portoroške marine.

Obalainfo

Foto: Sebastjan Selan in Jelka Verk, vir: MP

Kot je na novinarski konferenci dejal Sebastjan Selan, direktor Marine Portorož, se tako privezi za plovila kot kopenski del sejma hitro polnijo, saj so sodelovanje potrdili številni slovenski in tuji razstavljavci, med njimi Elan, Mennyacht, Sportmar, Jucca nautica, Belcon-SYS, Stalmar in drugi. Po njegovih besedah pričakujejo zato pričakujejo veliko novih čolnov, jadrnic in drugih navtičnih novitet.

»Nautica Marina Portorož bo tako največji navtični sejem leta 2019 na slovenski obali, zaradi bogate navtične vsebine in spremljevalnega programa pa pričakujemo tudi rekordno število obiskovalcev. Sejem Nautica Marina Portorož upošteva nove trende v navtični industriji in želje obiskovalcev, obenem pa je pomemben cilj Marine Portorož z razvojem sejma še dodatno nadgraditi dolgoročen partnerski odnos z našimi razstavljavci. Zato smo pri sejmu upoštevali tudi njihove številne želje in predloge iz zadnjih let, kar bo pripomoglo k oblikovanju izredno kvalitetnega sejma, ki bo tako razstavljavcem kot tudi obiskovalcem v resnično zadovoljstvo,« je poudaril Selan.

Poleg navtičnih novosti bo Nautica Marina Portorož ponudila tudi bogat obsejemski program, s čimer bodo po besedah vodje obsejemskega programa, Jelke Verk, uresničili dolgoletno željo razstavljavcev in obiskovalcev.

Obalainfo

Foto: Sebastjan Selan in Jelka Verk, vir: MP

»Ob uradni otvoritvi sejma se bo odvila medijska regata, za razstavljavce in VIP-goste bo organizirana posebna tematska zabava, na kateri bo nastopila odlična slovenska zasedba Manouche, organiziran bo glasbeni festival Marina Music Fest, ki ga bosta zaključila Vlado Kreslin in Sašo Gačnik »Svarogov«, v soboto bo potekal polfinalni izbor Miss Slovenije in koncerta Helene Blagne ter Tanje Žagar. V okviru sejma bomo pozornost posvetili tudi lokalni kulinariki in predstavitvi nekaterih vin najboljših slovenskih vinarjev, odvile pa se bodo tudi modne revije, na katerih bodo predstavljena navtična oblačila in kopalke,« je pojasnila Verkova.

Marina Portorož ima sicer dolgoletne izkušnje z organizacijo in vodenjem različnih spomladanskih in jesenskih navtičnih sejmov ter sejmov za kamping. Družba je v preteklosti organizirala in sodelovala tudi pri več slovenskih, evropskih in svetovnih regatah ter tekmovanjih, v marini pa že vrsto let potekajo tudi različni glasbeni in športni dogodki, so še izpostavili v družbi.

Uredništvo