ŠPORT

Na derbiju brez presenečenja

Koper, 21. januar 2019

Primorski derbi, ki je bil pred leti precej bolj izenačen, so še četrtič letos dobile Novogoričanke. Koprske odbojkarice pravega odgovora na raznovrstno igro Gen-I Volleyja niso imele. Gostje so v dvorani OŠ Koper pred približno 100 gledalci slavile v treh nizih. Po uri igre so ambiciozne varovanke trenerja Vasje Lipicerja Samca zasluženo odnesle vse tri točke in obdržale prvo mesto na prvenstveni lestvici. Koprčanke ostajajo na šestem.

Obalainfo

Foto: Domači strateg Dragan Grmača ni našel rešitve za razigrani Gen-I Volley, vir: FB Gen-I Volley

Luka Koper : Gen-I Volley 0:3 (-12, -13, -18)

Luka Koper: Đukić 3, Raić 5, Isanović 6, Kušar A., Letnik 1, Dodič 7, Haupt, Kocet, Jović 2, Pešić 1, Cvetanović 4, Kušar S. (L), Simčić (L). Trenerja Dragan Grmača, Žibret Leon.
Gen-I Volley: Kovačič 7, Ferlinc, Zabičajnik, Perić 6, Zaplotnik 2, Lucas, Velikonja 8, Kolbl 5, Blažič 3, Lipicer Samec 7, Grudina 12, Ščuka 8, Blažič (L), Zampedri (L). Trenerja: Vasja Lipicer Samec, Alen Bektašević.

Ekipi sta v primorski derbi vstopili z različnima popotnicama. Odbojkarice Kopra, ki so tokrat v svoji dvorani gostile novogoriško ekipo, so v minulem krogu izgubile proti ekipi Calcita. Novogoričanke so med tednom v zaostali tekmi 10. kroga slavile proti Formisu. Kljub temu da je bilo razmerje moči znano že vnaprej, so domači ljubitelji odbojke pričakovali vsaj nekoliko trši odpor koprskih odbojkaric. Tudi zato ker je ekipa Gen-I Volleya pred tednom dni doživela prvi poraz v letošnjem državnem prvenstvu. Odbojkarice Šempetra so bile nepričakovano boljše s 3:2 v nizih. Ravno zato so imele Koprčanke, ki na domačem igrišču vselej zaigrajo borbeno, svoje načrte. A tokrat so že od samega uvoda delovale precej utrujeno in brez pravega naboja.

Po nekaj izenačenih točkah v prvem nizu so Novogoričanke dvignile ritem igre. Do drugega tehničnega odmora so si priigrale neulovljivo prednost (16:10), ki so jo samo še stopnjevale. Pičlih 12 točk, ki so jih domače odbojkarice dosegle v prvem nizu, je pomenilo precejšnje razočaranje. Kljub temu da je domači strateg Dragan Grmača z menjavami skušal spremeniti potek tekme, domačinkam to ni uspelo. Koprske odbojkarice so imele vnovič veliko težav s sprejemom, prav tako so bile na servisu neuspešne. Vajo iz prvega niza so Novogoričanke ponovile tudi v drugem. Kopru so prepustile samo točko več, in sicer 13. Pravega odgovora domačinke niso imele niti v zadnjem nizu, ki so ga izgubile na 18.

Obalainfo

Foto: Novogoričanke so bile v Kopru prepričljive, vir: FB Gen-I Volley

Tina Lipicer Samec (kapetanka, Gen-I Volley): »Zadovoljne smo s končnim izidom. Kljub temu da smo slavile s 3:0, smo pred tekmo vedele, da moramo zaigrati odločno. Zaušnico smo doživele pred tednom dni, ko smo izgubile proti Šempetru. Tokrat smo že od prve točke igrale tako, kot smo se zmenile. Vsaka tekma je zgodba zase. Čeprav smo ekipo Kopra letos premagale že večkrat, se nismo ozirale na to.«

Marina Cvetanovič (kapetanka, Luka Koper): »V vsako tekmo gremo na vse ali nič. Tudi tokrat je bilo tako, a očitno je, da nismo pokazale ničesar. Če si želiš proti ekipi, kot je Gen-I, do kakšne točke, moraš dati veliko več, prebliski niso dovolj. Sedaj se moramo zbrati in pripraviti na naslednji obračun. Že v soboto nas čaka Šempeter, ekipa, proti kateri zagotovo lahko igramo.«

Armin Sejarič