LOKALNO

Popovič se ni odločil za ustavno pritožbo

Koper, 14. marec 2019

Po poročanju današnjih Primorskih novic so na ustavnem sodišču potrdili, da v zadnjem času niso prejeli nobene pritožbe Borisa Popoviča. To pomeni, da je rezultat koprskih županskih volitev res dokončen, so zapisali.

Obalainfo

Foto: WK

Potem ko je upravno sodišče v Novi Gorici 8. februarja zavrnilo pritožbo Borisa Popoviča na izid županskih volitev v Kopru, se slednji, kot kaže, ni odločil izkoristiti možnosti ustavne pritožbe. Zoper sodbo upravnega sodišča namreč pritožba ni dovoljena, je pa možna vložitev ustavne pritožbe na ustavno sodišče. Rok za vložitev pritožbe v takšnih primerih je 30 dni.

Generalni sekretar ustavnega sodišča dr. Sebastian Nerad je za časnik dejal, da letos od Popoviča še niso prejeli nobene ustavne pritožbe. Popovičev odvetnik Franci Matoz je februarja pojasnil, da bo sodbo najprej proučil, nakar se bosta s Popovičem pogovorila, ali bosta vložila ustavno pritožbo na ustavno sodišče. Na vprašanje časnika o tem je v telefonskem sporočilu skopo odgovoril, da zadeve ne komentira. Neodziven je bil tudi Popovič.

Obalainfo

Foto: PB

Po tesnem porazu na lokalnih volitvah je nekdanji župan najprej priznal poraz, a se je nato podal v pravno bitko za spremembo rezultata. Najprej se je pritožil na občinsko volilno komisijo, nato pa še občinski svet in upravno sodišče. Zahteval je ponovno štetje glasov, češ da so se na voliščih in pri štetju glasov dogajale nepravilnosti, ki so vplivale na končni rezultat. Niti ena od teh instanc mu ni ugodila. S tem je rezultat drugega kroga županskih volitev v Kopru dokončno potrjen: Aleš Bržan je Borisa Popoviča premagal s 13.921 : 13.904, še navajajo današnje Primorske novice.

Uredništvo