ŠPORT

Teniški turnir v Portorožu teden kasneje

Portorož, 14. marec 2019

Največji teniški turnir v Sloveniji, ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, bo tudi letos potekal v Portorožu, novost pa je, da bo teden kasneje kot običajno.

Obalainfo

Foto: FPA

Zaradi želje Aljaža Bedeneta, da bi priprave na zadnji grand slam sezone, US Open, opravil na domačih tleh, je Teniška zveza Slovenije termin prestavila na 9. do 18. avgusta.

“Verjamemo, da bo nastop našega najboljšega tekmovalca Aljaža Bedeneta dvignil raven turnirja in v Portorož privabil še večje število gledalcev,” je sporočila TZS.

Aljaž Bedene je prejšnji teden v pogovoru za STA potrdil, da ima v načrtu nastop v Portorožu, vendar pa vse ni v njegovih rokah. “Obstaja nekaj nevarnosti, da ne bi prišel v Portorož, na primer, če bi bil uvrščen na masters v Montreal ali Cincinnati, načeloma pa si želim igrati na slovenski obali, saj bi mi po nastopih na peščenih turnirjih v Umagu in Hamburgu prav prišel en “hard court” turnir pred US Opnom,” je tedaj povedal Bedene.

Obalainfo

Foto: Večer

Turnir ATP masters 1000 v Montreal je na sporedu od 5. do 11. avgusta, Cincinnati, ki je prav tako masters 1000, bo potekal v tednu Portoroža, odprto prvenstvo ZDA pa se bo začelo 26. avgusta.

Uredništvo