ŠPORT

Toča zadetkov in slavje Pesjanov

Dekani, 12. marec 2019

Nogometaši Jadrana Dekanov, ki so po prvem delu sezone zbrali vsega 14 točk, so v uvodni tekmi spomladanskega dela doma presenetljivo ugnali četrtouvrščeno Krko. Varovanci Nedžada Okčića so tako na domačem igrišču osvojili pomembne točke v boju za obstanek v drugi SNL.

Obalainfo

Foto: Gledalci so lahko uživali v toči zadetkov na stadionu v Dekanih, avtor: Otilio Furlanič

2. SNL

Jadran Dekani: Krka 4:3 (1:2)

Dekani, Športni park Dekani. Sodniki: Podgoršek Marko (glavni sodnik), Mikača Goran (1. pomočnik), Habuš Žan (2. pomočnik). Gledalcev: 120. Strelci – 0:1 Kostanjšek (4) (11m), 0:2 Kim Dohyun (16), 1:2 Ahmetović (25), 2:2 Banovič (62), 3:2 Ahmetović (68), 4:2 Zyba (76), 4:3 Novak (80).

Začelo se je slabo. Uvodnih petnajst minut so Pejsani odigrali pod nivojem. Že v 4. minuti je po hitrem protinapadu gostov Andrej Lukač v kazenskem prostoru storil prekršek za najstrožjo kazen. Z bele točke je bil zanesljiv Miha Kostanjšek. Gostje so ritem stopnjevali in že dobrih 10 minut zatem podvojili vodstvo. Za novomeških 2:0 je z lepim strelom z roba kazenskega prostora poskrbel Kim Dohjun. Nato je na sceno stopil rezervist Jadrana Adnan Ahmetović, ki je zamenjal poškodovanega Tomaža Rodico. Samo pet minut po vstopu v igro je po podaji Žana Nikolića z glavo znižal na 1:2. Pesjani, ki so imeli v prvem delu igre precej težav v ofenzivnem delu, so v nadaljevanju le prevzeli pobudo. Za popoln preobrat so potrebovali pičlih šest minut. V 62. minuti je za izenačenje na 2:2 poskrbel Dejan Banovič, gostitelje pa je s svojim drugim golom v vodstvo popeljal razpoloženi Ahmetović. Dekani, ki so v drugem polčasu igrali kot prerojeni, so po zadetku Adema Zybe četrt ure pred koncem tekme vodili s prepričljivih 4:2. A tudi sam zaključek tekme, ki nobenega izmed gledalcev ni pustila ravnodušnega, je ponudil nekaj drame. Krka je izvedla hiter protinapad, ki ga je z natančnim strelom z glavo uspešno zaključil Jan Novak. Kljub temu da so si gostje želeli izenačenja, jim to ob koncu uspelo.

Obalainfo

Foto: Takole je Adnan Ahmetović dosegel svoj prvi gol na tekmi, avtor: Otilio Furlanič

»Dosegli smo pomembno zmago. Že pred obračunom smo vedeli, kaj nam tri točke prinašajo. Veseli in srečni smo,« je izpostavil junak tekme Adnan Ahmetović, ki upa, da bo nadaljeval s takim strelskim ritmom: »Zagotovo je za napadalca pomembno, da se mu odpre. Meni je to uspelo tokrat, upam pa, da bom tako nadaljeval.«

Armin Sejarič