ŠPORT

Zmaga in liga za prvaka

Novo mesto, 6. marec 2019

Rokometaši Kopra so si v 20. krogu prve DRL zagotovili nastop med najboljšimi šestimi ekipami. Minulo soboto so v neposrednem dvoboju porazili Krko z 31:30 in si tako tudi teoretično zagotovili končnico za prvaka. Pred koncem rednega dela pa jih čakata še dve tekmi, prva sledi že v petek, ko bodo doma gostili Dobovo.

Obalainfo

Foto: Prešerno slavje Koprčanov po uvrstitvi med najboljših šest, vir: arhiv RD Koper

Krka: RD Koper 30:31 (15:16)
Športna dvorana Marof, Novo mesto. Sodnika: Lah in Sok. Gledalcev: 200 gledalcev.

Krka: Rašo L. 1, Bevec, Didovič 3, Okleščen 6, Pršina 2, Tomić, Irman, Jakše 3, Klemenčič, Rašo D., Batagelj 2, Papež 7 (4), Brajer, Kukman, Matko, Florjančič 6 (2).

Koper 2013: Haseljić, Makuc, Grzentič, Krečič 6, Matijaševič 4, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Moljk 3, Smolnik 6, Sokolič 7, Guček, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 5 (2).

Sedemmetrovke: Krka 6 (9), Koper 2 (3).

Izključitve: Krka 12, Koper 16 min.

Rdeči karton: /

Čeprav je bilo v Športni dvorani Marof samo 200 gledalcev, sta ekipi vedeli, kaj jima tekma prinaša. Tekmo so nekoliko bolje odprli gostitelji, ki so po dveh zaporednih zadetkih Jerneja Papeža zbežali na 5:3. Koprčani so jih na krilih Adama Bratkoviča hitro ujeli. Celoten prvi polčas je bil na las podoben temu. Kadarkoli se je katerikoli ekipi uspelo odlepiti za kakšen gol, jo je nasprotnik ujel. Če so imeli rumeno-modri na preteklih tekmah težave z doseganjem zadetkov, jih tokrat ni bilo. Že v prvem delu igre so jih natresli kar 16, a na drugi strani tudi prejeli 15. Kljub temu pa so rumeno-modri na odmor odšli s prednostjo.

Obalainfo

Foto: Thomas Postogna je bil eden zaslužnejših za zmago nad Krko, vir: RD Koper

Nadaljevanje so Primorci odprli precej zaspano. Domačinom so dovolili, da so ob delnem izidu 4:0 hitro pobegnili na 21:18. Koprčani so vse do 47. minute, ko so prek Marka Matijaševiča zadeli za izenačenje, lovili Krko. Sledil je hiter niz Kopra, ki je ušel na dva zadetka prednosti (27:25). Kljub temu da so gostitelji skušali ujeti Primorce, se ti niso dali. Čeprav za en zadetek (31:30), so na koncu rumeno-modri slavili pomembno zmago. Velik delež k zmagi sta v drugem polčasu prispevala tudi oba vratarja. Mirza Haseljić in Thomas Postogna sta v ključnih trenutkih obranila kar tri sedemmetrovke.

»Tokrat smo dali vse od sebe. Igrali smo kot ekipa, pustili smo srce na igrišču. Obramba je odigrala odlično tekmo, čeprav je bilo precej igralcev odsotnih. Ta zmaga nam veliko pomeni,« je po tekmi povedal Tržačan v vratih Kopra Postogna.

Koprčani so se s pomembno zmago tudi teoretično uvrstili med najboljših šest ekip. Kljub temu jih do konca rednega dela prve DRL čakata še dve tekmi. Že v petek gostijo Dobovo.

Armin Sejarič