V Istro vabijo vinarji, oljkarji in stare barke

Današnje dogajanje v slovenski Istri bo pestro. Vinarji in oljkarji bodo ponovno odprli svoja vrata obiskovalcem, Piran pa bo gostil tradicionalno regato starih bark, ki jo bo spremljalo srečanje lastnikov starodobnih avtomobilov.

Društvo vinogradnikov slovenske Istre in Društvo Vinol danes med 10. in 17. uro pripravljata tradicionalno prireditev Od vinarja do oljkarja, na kateri bodo istrski vinarji in oljkarji odprli svoja vrata in obiskovalcem ponudili vpogled v proizvodnjo vina in oljčnega olja. Obiskovalci bodo lahko izbirali med več kot ducat kmetijami in vinskimi kletmi, so zapisali v Društvu vinogradnikov slovenske Istre.

Prav tako danes pa bo v Piranu na sporedu tradicionalna, že 41. regata starih bark, ki jo bo spremljalo srečanje lastnikov starodobnih avtomobilov. Zbor starih bark in avtomobilov bo zjutraj ob glavnem piranskem pomolu, po končani regati pa se bodo tam ponovno srečali vsi sodelujoči in druženje bo v veselem vzdušju potekalo vse do večera, so navedli v Turističnem združenju Portorož.

V novicah