V Piranu začeli z obsežno sanacijo občinskih cest

Občina Piran je po uspešno zaključenem javnem razpisu za sanacijo določenih delov občinskih cest, ki so bili izbrani skladno z letnim načrtom vzdrževanja za obdobje med letoma 2019 in 2021, že začela s sanacijskimi deli. V njihovem sklopu bodo preplastili več kot 18.000 kvadratnih metrov občinskih cest, za kar bodo namenili 450.000 evrov.

To bo v smislu rednega investicijskega vzdrževanja na letnem nivoju največ v zadnjih desetih letih, so v sporočilu za javnost poudarili na občini.

Na razpisu, ki so ga z namenom doseganja optimalne cene razdelili na štiri sklope, so kot izvajalca sanacijskih del izbrali Cestno podjetje Koper in Hip Plus.

Skladno s sprejetim načrtom vzdrževanja bodo zaradi izrazitih poškodb in prioritetnih razlogov deležni preplastitve določeni odseki občinskih cest, med drugimi na odsekih: Župančiči v smeri doline Dragonje, kjer dela že potekajo, Lucija-Malija, Seča-Korte, Gorgo-Sv. Križ v Parecagu, lokalna cesta na Lucanu, lokalni cesti v središču Sv. Petra in Nove vasi, odsek Sečovlje v smeri proti Lonzanu, iz Dragonje v smeri Svetega Petra pred in po serpentinah (tu prav tako dela že potekajo), Beli križ-Strunjan, del Oljčne poti v Piranu ter cesta med Vrtovi v Portorožu.

Občina bo za preplastitev omenjenih cestnih odsekov namenila 450.000 evrov. Z vidika investicijskega vzdrževanja gre prav tako za najvišjo vrednost v zadnjih desetih letih. V preteklem desetletju je občina za redno investicijsko vzdrževanje cest na letnem nivoju namreč namenila od 121.762 do največ 354.851 evrov, povprečno pa okoli 240.000 evrov letno.

Poleg omenjenih odsekov si bodo na občini prizadevali še, da se do konca leta preplasti cesto Arze-Fiesa in izdela pripadajoči pločnik.

V novicah