Istrski trubadur Rudi Bučar v Cankarjevem domu

V Klubu Cankarjevega doma (CD) bo drevi ob 20. uri koncert istrskega trubadurja Rudija Bučarja. Kantavtor bo na razprodanem koncertu zaigral skladbe iz železnega repertoarja in nove skladbe v posebni preobleki, na odru se mu bodo pridružili gostje in skupaj bodo pričarali intimno prednovoletno ozračje, je napisal za STA.

Pevec Rudi Bucar.

Istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem že poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino, bo tokrat skupaj s prijatelji pričaral intimno prednovoletno ozračje, ki vas bo poneslo nekaj desetletij v preteklost, v tople dnevne sobe, z muziko iz starih zvočnikov, je zapisano na spletni strani CD.

Bučar je bil vse do zadnjega skrivnosten glede gostov, ki se mu bodo pridružili na odru. Za STA pa je vendarle razkril, kateri izvajalci mu bodo delali družbo na odru: kantavtor in rock glasbenik Andrej Guček, vokalist glasbene skupine Čedahuči Blaž Učakar in eden od pionirjev preporoda slovenske ljudske glasbe ter njene popularizacije Marino Kranjac. Bučar je dodal, da bodo na koncertu igrali tako skladbe iz njegovega železnega repertoarja kot nove skladbe v posebni preobleki.

Bučar je vsestranski glasbenik, ki je leta 2012 uspešno končal študij jazz petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. Je izjemen folk glasbenik z brezhibno glasovno interpretacijo in mojster istrske poetike. V Slovenski Istri ga imajo že za svojega trubadurja; lahko rečemo, da je postal sodobna primorska legenda, piše na spletni strani CD.

Glasbena pot 41-letnega Bučarja sega v osnovnošolsko obdobje, ko je s prijateljem in kasnejšim stalnim sodelavcem Gabrom Radojevičem ustanovil skupino Spirits. Z njo je leta 1999 izdal glasbeni prvenec Zemljin krik, a je kmalu zatem z rockovske poti zavil na neko drugo, intimnejšo, piše na njegovi spletni strani. Bučarjev najaktualnejši album Šentiment je izšel leta 2017 v sodelovanju z Istrabendom.

Kantavtor je sodeloval na številnih slovenskih glasbenih festivalih, med drugim na Emi, kjer je s Figoni leta 2015 s pesmijo Šaltinka dosegel drugo mesto. Leta 2014 je pesem Ti prejela naziv Slovenske popevke, istega leta pa je s pesmijo Sen znala jes s Frčafelami zmagal na Melodijah modrega sonca.

V novicah