Koprski policisti čez vikend prijeli tri vodiče migrantov

Policisti na območju koprske policijske uprave so minuli konec tedna prijeli skupaj 72 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pri tem so prijeli tudi dva vodiča, državljana Kosova oz. Ukrajine, ter še enega Ukrajinca, ki je prebežnike prevažal v kombiju.

V petek dopoldan so policisti pri Podgorju prijeli skupino migrantov. Prijeli so tudi vodiča, 21-letnega državljana Kosova in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

V soboto nekaj po 19. uri so policisti prav tako pri Podgorju ustavili 44-letnega državljana Ukrajine, ki je prevažal 18 državljanov Pakistana. Tudi njega so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je tudi zanj odredil pripor.

V nedeljo okoli 4. zjutraj pa so policisti v Kosezah ustavili kombi, ki ga je vozil 23-letni državljan Ukrajine. Prevažal je 12 državljanov Pakistana. Postopki so še v teku.

Med skupno 72 tujci, ki so jih zaradi nezakonitega prestopa meje konec tedna obravnavali na območju koprske policijske uprave, je bilo največ državljanov Afganistana (52), med njimi pa so tudi še državljani Pakistana, Libije, Nepala, Kosova, Turčije, Irana in Albanije. Poleg tega so jim italijanski varnostni organi vrnili sedem tujcev, in sicer pet Pakistancev in dva Afganistanca.

V novicah