Za najem kavarne Loggia v Kopru ni bilo interesa

Na Mestni občini Koper do torkovega roka niso prejeli nobene ponudbe za najem kavarne Loggia v koprskem starem mestnem jedru, so za STA potrdili na občini. Na občini so prek razpisa iskali najemnika kavarne za nedoločen čas po izklicni ceni za najem prostora 2600 evrov na mesec.

Titov trg.

V primeru sklenitve najemne pogodbe z izbranim ponudnikom bi občina za prostore na osrednjem mestnem trgu na svoje stroške obnovila in uredila ogrevalni ter prezračevalni sistem v objektu, medtem ko bi izbrani ponudnik moral za usposobitev prostora zagotoviti lastna finančna sredstva.

Med razpisnimi pogoji je mestna občina med drugim kot obvezno prilogo k ponudbi določila tudi natančno opredelitev vsebine programa, saj “si občina želi, da bi kultno mestno kavarno v roke dobili gostinci z dolgoletnimi izkušnjami in jasno začrtano podjetniško zgodbo, ki bo oživila in na novo ovrednotila osrednji del koprskega mestnega jedra”.

O nadaljnjih korakih v zvezi s kavarno Loggia po neuspelem razpisu naj bi danes popoldne na občini potekal tudi sestanek.

Prostori kavarne Loggia so zaprti vse od začetka epidemije. Po sporazumni prekinitvi najemne pogodbe z dotedanjim najemnikom so na mestni občini na prejšnjem razpisu že dobili dve ponudbi, a so se nato odločili, da pogodbe ne sklenejo z nobenim in razpis ponovijo.

V novicah